Szélvédő javítás árkalkuláció

Szélvédő javítás árak

Szélvédő javítás árkalkuláció:

A szélvédő javítás nem is olyan egyszerű dolog mint ahogy azt sokan gondolják. Ehhez a szakmához is el kell végezni egy képzést és megvenni egy profi szélvédő javító készletet (amik 600 ezer forinttól kezdődnek). A szélvédő javítás árának a megállapításához sok dolgot figyelembe kell venni, ezért nem is érdemes árat megadni weboldalunkon. Ismerjük a konkurenciáinkat Magyarországon és Budapesten és tudjuk, hogy mondhatni mindenki megad egy árat a weboldalán. Abban az esetben ha már volt szerencsénk egy szélvédő javító szakemberhez (persze nem tőlünk), akkor tudjuk, hogy nem is azok az árat fizettük meg ami ki volt írva.

Mit tesz ilyenkor az ember, ha már ott van a szaki és tegyük fel 50%-al több árat mond? Belemegyünk, mert ott van és már nincs kedvünk és időnk ezzel foglalkozni. Sajnos nagyon sok ilyen „szélvédő javító szakember” van a piacon. Amikor meg elment a szaki és jól kifizettük a drága összeget, akkor meg szívjuk a fogunkat. Ugye ismerős?

Ekkor jön a következő lépés, hogy elkezdjük szidni az interneten, hogy mennyire átvert minket és vagy elhiszik nekünk mások vagy nem.
A fentebb leírt esetek miatt mi nem tekintjük korrektnek ha kiírunk egy sablon összeget, mert számunkra a profizmus az első, nem az, hogy így javítsuk a szélvédőket. Nem is beszélve arról, hogy látatlanba egy kagylós / repedt szélvédőnek a javítási árát megmondani hogyan is lehetne? Hiszen nem is tudunk róla semmit sem és sosem láttuk. Telefonos eggyeztetés után sokkal okosabbak leszünk és még egy becsült árat is tudunk majd adni a kedves érdeklődőnek.
Az ár megállapítása pedig természetesen függ a repedés típustól és mélységtől, nem beszélve arról, hogy hány per vagy óra eljutni a javítandó szélvédőig. Amennyiben nem vagyunk szélvédő javítók, úgy még azt sem tudjuk 100%-osan állítani, hogy tudjuk milyen sérülés van a szélvédőn. Ha még azt sem tudjuk, hogy milyen a repedés akkor mi sem tudjuk azt megállapítani, hogy milyen eszközöket és milyen anyagokat kell használnunk és milyen mennyiségben.

Összeségében ha a fenti leírást tekintjük, akkor be kell látnunk, hogy nem is olyan egyszerű árat mondani egy javításra.

Amit meg tudunk mutatni / mondani az egy szélvédő csere kezdeti ára:

Míg a szélvédő javításnál nem lehet pontos árat megállapítani látatlanban, addig a cserét 100%-osan ki lehet számolni. Vegyünk példának egy VW POLO 2017-et. Ennek az autónak a szélvédője 40 és 50ezer forint között mozog. Amire természetesen még rájön a szélvédő csere szolgáltatás ára is. Annyit biztosan állíthatunk, hogy a javítás sokkal olcsóbb ennél bármilyen javítható sérülés legyen az autón. Illetve míg a javítás maximum 2 óra lehet, addig egy csere 1-2 napba is beletelik.

Másik példa képen (csak az összehasonlítás miatt): Suzuki VITARA 2015-ös első szélvédő ára 45-65 ezer forint között mozog.

Melyik az olcsóbb egy szélvédő javítás vagy egy szélvédő csere?

A szélvédő javítás mindig olcsóbb mint egy csere ebben 100%-ig biztos lehet. Pl: egy X6-os 2014—es BMW első szélvédő ára 60-70ezer forint között mozog 2021-ben. Erre jön még rá a szélvédő cserélés ára ami plusz x ezer forint. Akárhogy nézzük a szélvédő javítás ennek a töredéke lehet csak!

Olcsó? drága? ez pénztárca függő 100%-osan. Ha azt nézzük, hogy van aki tényleg azt igényli, hogy profi eszközökkel és profi szakemberekkel dolgozzon, neki semmi sem drága. Amennyiben azt nézzük, hogy mind1 csak olcsó legyen, akkor ott minden drága. Ezért az ilyen kérdésre lehetetlen jól válaszolni :-)

  • Honnan tudom, hogy a szélvédőm még javítható? Azt szoktuk mondani, hogy ha egy 200ft-osnál nem nagyobb a sérülés, akkor az még javítható biztosan. Amennyiben nem olyan egyszerű a dolog, akkor arról telefonon tudunk pontos tájékoztatást adni.
  • Mennyi időm van, miután bekaptam egy kőfelverődést? Igazából bármennyi. Nem kötelező a szélvédőt javítani, nincs ilyen a KRESZ könyvben. Azonban műszaki vizsgán nem fogják átengedni az autót sérüléssel. Nem beszélve arról, hogy a sérülés ha kezeletlenül van hagyva (nincs szakszerűen leragasztva), akkor ott napok – hetek- hónapok múlva szinte biztos a tovább repedés kockázata. Szóval ami addig javítható volt az azután már nem biztos, hogy az.
  • Biztonságos sérült szélvédővel utazni? Amennyiben nem a látótérben van a repedés, akkor nincs különösebb félnivaló. Igazából csak attól kell félni, hogy ne romoljon tovább a sérülés, mert akkor csak a csere jöhet szóba.
  • Mennyi ideig tart egy szélvédő javítás ha mi csináljuk? Ez a sérüléstől függ de általánosságban elmondható, hogy 30 perc és 2 óra között mozog egy javítás.
könnyen és gyorsan javítható szélvédő

A szélvédő javítás lépései

Miután meghatároztuk az árat és a kedves ügyfél belement utána meghatározzuk, hogy mivel fogunk dolgozni. Ezután kezdődik meg a szélvédő javítása:

  • Első az autó biztosítása
  • Második a külső viszonyok vizsgálata
  • A sérülés tisztítása
  • A gyanta bejuttatása
  • Szárítás, polírozás
  • Az autó átadása, elégedettség mérése